azonosító |
cím |
szekcó |
szerzõ(k) |
konzules(ek) |
|
|
|
|
|
TDK-00648 |
Növelt fehérjetartalmú kefirek fejlesztése és vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Adriele da Silva Lira |
Vargáné Dr. Tóth Adrienn |
TDK-00649 |
Különleges mintaelőkészítési technikák összehasonlítása - vaníliaőrlemény aflatoxin tartalmának meghatározására UHPLC-MS/MS módszerrell |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Balázs Viktória Bernadett |
Dr. Üveges Márta Nagy Katalin |
TDK-00650 |
Áramlási citometria elven alapuló új sejtszámlálási módszer validálása Salmonella tenyészeten |
Biomérnök | Bérczes Dóra Ildikó |
Rezessyné dr. Szabó Judit Késmárki Erik |
TDK-00651 |
Gyümölcsnektárok cukortartalmának csökkentése szukralóz és stevia alkalmazásával |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Béres Csenge Réka |
Dr. Máté Mónika Zsuzsanna |
TDK-00652 |
Tojásfehérje alapú funkcionális ital fejlesztése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Csorba Renáta |
Vargáné Dr. Tóth Adrienn Barkó Annamária |
TDK-00653 |
Kereskedelmi forgalomban kapható céklafajták és céklalevek összehasonlító vizsgálata |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Csoszor Vivien |
Stefanovitsné dr. Bányai Éva Dr. Mednyánszky Zsuzsabba |
TDK-00654 |
Biofilm képződés vizsgálata ívóvízhálózat modellben |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Tombor Patrícia |
Dr. Kiskó Gabriella Taczmanné Dr. Brückner Andrea Huzsvár Tamás |
TDK-00655 |
Különböző közegekkel érintkező műanyag palackban képződő biofilm kimutatása és eltávolítása |
Biomérnök | Erdős Hajnalka |
Taczmanné dr. Brückner Andrea |
TDK-00656 |
Érzékszervi minősítés a virtuális térben |
Biomérnök | Gazsó Alexandra |
Dr. Gere Attila Abdul Hannan Zulkarnain |
TDK-00657 |
Extrakciós paraméterek optimalizálása dióolaj gyártása során keletkezett melléktermékből |
Biomérnök | Gimes Lilian |
Dr. Székely Dóra |
TDK-00658 |
Politejsav-alapú bioműanyag evőeszköz biológiai bontásának vizsgálata mikrobiális konzorciumokkal |
Biomérnök | Harcsa Viktória Zita |
Kilin Ákos |
TDK-00659 |
Magliszttel dúsított gluténmentes friss tészták fizikai, kémiaI és érzékszervi tulajdonságai |
Biomérnök | Hartai Soma Sándor |
Dr. Kaszab Tímea Lambertné dr. Meretei Anikó Stefanovitsné dr. Bányai Éva |
TDK-00660 |
Astrié kőmalom és hengermalom összehasonlítása vegysen vetett francia búzakeverékkel |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Illés Vince Levente |
Kóczánné dr. Manninger Kata |
TDK-00661 |
Posztharveszt fungicidek kioldódásának vizsgálata italokban és levekben |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Ivacs Vince |
Marczika Andrásné dr. Sörös Csilla |
TDK-00662 |
Különböző hőmérsékleten végzett átmeneti tárolások hatása egyes gyümölcsök kereskedelmi értékére |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Katócs Gergő Péter |
Dr. Hitka Géza Horváth-Mezőfi Zsuzsanna Dr. Kókai Zoltán |
TDK-00663 |
Komlópellet tárolási körülményeinek hatása az alfa-sav tartalomra és hasznosulásra |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Keliger Zoltán |
Dr. Kun-Farkas Gabriella |
TDK-00664 |
Posztbiotikumok antimikróbás hatásának vizsgálata |
Biomérnök | Liebl Rebeka |
Dr. Bujna Erika Dr. Nguyen Duc Quang |
TDK-00665 |
Rovarőrlemény és marhakollagén által dúsított kölestészták vizsgálatai |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Majoros Réka |
dr. Szedljak Ildikó Judit |
TDK-00666 |
Különböző anyagokkal bevont Lactobacillus salivarius mikrokapszulák összehasonlító jellemzése és életképességük vizsgálata |
Biomérnök | Markó Dorottya |
Szécsi Anett Dr. Bujna Erika |
TDK-00667 |
Növényi kivonatok hatása csemegekukorica-vörösbab konzerv egyes minőségi paramétereire |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Máté Balázs János |
Dr. Máté Mónika Zsuzsanna |
TDK-00668 |
Instant csipkebogyó teapor előállításának vizsgálata és modellezése |
Műszaki, informatikai és méréstechnikai | Mazár Júlia |
Dr. Albert Krisztina |
TDK-00669 |
Különböző fagyasztási módszerek hatása félkemény sajtokra |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Méhes Attila Dénes |
Hidas Karina |
TDK-00670 |
Bonbonba tölthető kesudiókrém fejlesztés |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Szafián Marcell Áron |
Kóczánné dr. Manninger Kata |
TDK-00671 |
Gesztenyepüré szerkezeti stabilitásának változása élelmiszeripari rost adagolásának hatására |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Szalonna Evelin |
Dr. Szabó-Nótin Beatrix |
TDK-00672 |
Édesvízi zöldalga intracelluláris poliszacharid tartalmának vizsgálata |
Biomérnök | Szilágyi Viktor Gergő |
Kohári Dr. Farkas Csilla |
TDK-00673 |
Növelt fehérjetartalmú joghurtok fejlesztése és vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Tito Valencia Javier Alejandro |
Vargáné Dr. Tóth Adrienn Barkó Annamária |
TDK-00674 |
Lisztbogár (Tenebrio molitor) lárva tenyésztésének optimális környezeti változói |
Műszaki, informatikai és méréstechnikai | Tóth Fruzsina Bettina |
Dr. Kertész István |
TDK-00675 |
Coffea arabicából készült őrölt kávé és kávéital hamisításának kimutatása közeli infravörös spektroszkópiával |
Műszaki, informatikai és méréstechnikai | Vajda Eszter Krisztina |
Dr. Kovács Zoltán |
TDK-00676 |
Polifenolban gazdag táplálékkiegészítő analitikai jellemzése és takarmányozásban vizsgált hatása a tyúk fogyasztható részeire |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Veisz Anett Rachel |
Stefanovitsné dr. Bányai Éva Dr. Fodor Marietta |
TDK-00677 |
Módszerfejlesztés poloskával szennyezett magyar borok aromarontó komponenseinek feltérképezésére |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Schillinger Tibor |
Dr. Üveges Márta Jókainé Dr. Szatura Zsuzsanna |