azonosító |
cím |
szekcó |
szerzõ(k) |
konzules(ek) |
|
|
|
|
|
TDK-00612 |
Gluténmentes, kovászos pékáru fejlesztése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Kolinka Raul |
Kóczánné dr. Manninger Kata |
TDK-00613 |
SPME-GC-MS módszer fejlesztése poloskaszag meghatározására bor mintából |
Biomérnök | Farkas Bence |
Dr. Üveges Márta |
TDK-00614 |
Étrendkiegészítő fehérjekoncentrátumok minőségellenőrzése és roncsolásmentes vizsgálata |
Biomérnök | Bartha Balázs Ferenc |
Dr. Fodor Marietta |
TDK-00615 |
Auditív ingerek hatása a szemmozgásra és az élelmiszerválasztásra |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Börcsök Dóra |
Dr. Gere Attila |
TDK-00616 |
Házi sertés mikrobiomjának vizsgálata PCR technológiákkal |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Petre Alíz |
Dr. Csernus Olivia Batáné Dr. Vidács Ildikó |
TDK-00617 |
A tarajos sül bélmikrobiótájában található tejsavbaktérium fajok azonosítása PCR technika segítségével |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Hajdú Boglárka |
Dr. Csernus Olivia Batáné Dr. Vidács Ildikó |
TDK-00618 |
Sertés vérplazmapor alapú vörösáru jellegű termék fejlesztése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Lehota Vilmos |
Csurka Tamás |
TDK-00619 |
Természetes eredetű illóolaj komponens hatása patogén baktériumok szaporodás-kinetikájára és antibiotikum-rezisztenciájára |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Sárdi Sára |
Jánosity Anna Kiskó Gabriella |
TDK-00620 |
Rovarőrleménnyel dúsított szélesmetélt tészta minták kémiai és érzékszervi minősítése |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Csokai Lilianna Judit |
dr. Szedljak Ildikó Judit |
TDK-00621 |
Konjac glükomannán alapú puding fejlesztése és vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Bohár Dorina |
Dr. Csehi Barbara |
TDK-00622 |
Új, nagy színanyagtartalmú fekete bodza fajták vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Miklovicz Anna |
Dr. Szalóki-Dorkó Lilla |
TDK-00623 |
Szilvalé fermentálhatóságának vizsgálata probiotikus Lactobacillus törzsekkel |
Biomérnök | Békési Karina |
Dr. Bujna Erika Nguyen Duc Quang |
TDK-00624 |
Szőlőtörköllyel dúsított teafű termékfejlesztése és vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Némedi Flóra |
Dr. Szalóki-Dorkó Lilla |
TDK-00625 |
Különböző tojáspótlók hatása a piskóta érzékszervi és fizikai tulajdonságaira |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Takács Dorka |
Kovács Anikó |
TDK-00626 |
Szabad és intenzív tartásmódban tartott csirkék húsának összehasonlítása Salmonella és Campylobacter szennyezettség szempontjából |
Biomérnök | Domján Dorina |
Dr. Kiskó Gabriella Kriegel Anikó |
TDK-00627 |
Szilva alapú gyümölcslevek fermentálhatóságának vizsgálata probiotikus Bifidobacterium törzsekkel |
Biomérnök | Megyeri Bianka |
Dr. Bujna Erika Nguyen Duc Quang |
TDK-00628 |
Digitális képfeldolgozás az élelmiszerminőségellenőrzésben |
Műszaki, informatikai és méréstechnikai | Somogyi Tamás |
Zsomné dr. Muha Viktória |
TDK-00629 |
Eritromicin és piperacillin bomlástermékeinek vizsgálata gamma radiolízis hatására |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Nagy Alexandra |
Dr. Kocsis Tamás József Homlok Renáta |
TDK-00630 |
Módszerfejlesztés méz polifenol komponenseinek meghatározására |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Matkovits Anna |
Jókainé dr. Szatura Zsuzsa Nagy Katalin |
TDK-00631 |
UHPLC-MS/MS módszer fejlesztése és validálása T-2, HT-2, T-2 triol és T-2 tetraol mikotoxinok meghatározására csiperke termesztőközeg és csiperkegomba (Agaricus bisporus) mátrixokra |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Polyákovity Éva |
Varga Emese |
TDK-00632 |
Multikomponenses HPLC-UV módszer fejlesztése és validálása vízoldható vitaminok vizsgálatára |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Lámfalusy Tamás |
Vass Andrea Dr. Prauda Ibolya Zsuzsanna |
TDK-00633 |
Kalibrációs technikák összehasonlítása akácméz HMF tartalmának meghatározására |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Takács Ádám |
Dr. Üveges Márta Jókainé Dr. Szatura Zsuzsanna |
TDK-00634 |
Yarrowia törzsek pigment termelésének és stabilitásának vizsgálata |
Biomérnök | Kovács Olga |
Dr. Bujna Erika Sipiczki Gizella |
TDK-00635 |
Fermentált őrlemények felhasználási lehetőségei gluténmentes száraztészták fejlesztésében |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Korpa Julianna |
dr. Szedljak Ildikó Judit |
TDK-00636 |
Relatív páratartalom hatásának vizsgálata a pácolás és érlelés során a sertéskaraj különböző tulajdonságaira |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Urbán Ágota |
Visy Anna |
TDK-00637 |
Különböző eredetű növényi olajok hatása főtt tészta emészthető fehérjetartalmára |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Fekete Szimonetta |
Tormási Judit |
TDK-00638 |
PLA alapú bioplasztik mikrobiális bontásának modellezése |
Biomérnök | Tóth Emese |
Kilin Ákos Dr. Nguyen Duc Quang |
TDK-00639 |
Quinoa liszt bázisú, édesburgonya liszttel dúsított száraztészta minták antioxidáns kapacitásának növelése és érzékszervi minősítése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Kreszadló Luca |
dr. Szedljak Ildikó Judit |
TDK-00640 |
Édesburgonya (Ipomoea batatas) fajták liofilizálásra való alkalmasságának vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Kereszturi Julianna |
Dr. Máté Mónika Zsuzsanna |
TDK-00641 |
A VÉR- ÉS TOJÁSPOR ÁLLOMÁNYKIALAKÍTÓ HA-TÁSÁNAK ÖSSZEHASONLÍTÁSA KEVERT TÉSZTÁS SÜTEMÉNYBEN |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Kühn Dorottya |
Csurka Tamás Tóth Adrienn |
TDK-00642 |
Lebomló csomagolóanyagok hátterének és fogyasztói megítélésének vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Schram Gergely |
Dr. Székely Dóra |
TDK-00643 |
Ehető virágok élelmiszeripari felhasználása |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Izsó Enikő |
Dr. Szabó-Nótin Beatrix |
TDK-00644 |
Növényi és állati eredetű ementáli sajt és húspogácsa összehasonlítása |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Faludi Veronika |
Jakab Ivett Varsányi Kinga |
TDK-00645 |
Kiméra aktivátorok a Salmonella Genomi Sziget és az IncA/C plazmidok konjugatív transzferében |
Biomérnök | Oláh Eszter |
Dr. Bujna Erika Dr. Kiss János |
TDK-00646 |
Batáta (Ipomoea batatas) fajták mikrohullámú vákuumszárításra való alkalmasságának vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Reif Eszter Réka |
Dr. Máté Mónika Zsuzsanna |
TDK-00647 |
Kollagénes tea alapú üdítőitalok termékfejlesztése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Komáromi Anna Kitti |
Dr. Szabó-Nótin Beatrix |