azonosító |
cím |
szekcó |
szerzõ(k) |
konzules(ek) |
|
|
|
|
|
TDK-00542 |
Kereskedelmi élesztőtörzsek populáció dinamikájának vizsgálata |
Biomérnök | Gajnut Fatime |
Dr. Pomázi Andrea |
TDK-00543 |
Feketebodza tejsav- és színanyagtartalmának alakulása a szüreti szezonban |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Palágyi Zsuzsanna |
Dr. Máté Mónika Zsuzsanna |
TDK-00544 |
Omega-3 zsírsavban gazdag növényi olajkeverékek oxidációs stabilitásának optimalizálása |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Zay Katalin |
Dr. Somogyi László |
TDK-00545 |
Különböző kapszulázási technikák alkalmazása Bifidobacterium lactis Bb-12 sejtek rögzítésére |
Biomérnök | Ecsedy Anna Lilla |
Dr. Bujna Erika Ta Phuong Linh |
TDK-00546 |
Szemmozgás és multialternatív élelmiszer-választás közötti összefüggések vizsgálata |
Műszaki, informatikai és méréstechnikai | Székely Richárd |
Dr. Gere Attila |
TDK-00547 |
Pálinka fahordós érlelése során kialakuló alkotók analitikai vizsgálata modellrendszerben |
Biomérnök | Kovács Ádám |
Dr. Abrankó László Dr. Kun Szilárd |
TDK-00548 |
Brettanomyces és Torulaspora élesztők killer aktivitásának feltérképezése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Boros Anikó |
Dr. Kun-Farkas Gabriella |
TDK-00549 |
Cukorcsökkentés lehetőségei őszibarack- és meggynektárok esetében |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Lévai Linda |
Friedrich-Ivanics Judit |
TDK-00550 |
Tisztítószerek antimikrobás hatékonyságának vizsgálata |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Bajcsi Bettina |
Dr. Kiskó Gabriella Mohácsiné Dr. Farkas Csilla |
TDK-00551 |
Probiotikus baktériumok mucin hasznosításának tanulmányozása |
Biomérnök | Nyerges Barbara |
Rezessyné dr. Szabó Judit Szécsi Anett |
TDK-00552 |
Feketebodza törköly extraktummal dúsított almalé tárolása során vizsgált beltartalmi és mikrobiológiai változások vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Grunda Mária |
Pálócziné Furulyás Diana |
TDK-00553 |
Oolong teával dúsított étcsokoládé elkészítése, antioxidáns tartalmának vizsgálata és fogyasztói megítélése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Lippai Laura |
Dr. Somogyi László |
TDK-00554 |
Mikrobuborékoltatással intenzifikált ultrahangos pácolás hatása bőrös karaj minőségi jellemzőire |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Mihàly Klaudia |
Visy Anna |
TDK-00555 |
Tömeg-, térfogat- és felületváltozás nyomonkövetése sertéskaraj kíméletes hőkezelése során |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Erdélyi Eszter Gyöngyvér |
Dr. Kenesei György |
TDK-00556 |
ULTRAHANGOS PÁCOLÁSSAL KÉSZÜLT SONKA TECHNOFUNKCIÓS TULAJDONSÁGAINAK VÁLTOZÁSA AZ ÉRLELÉS SORÁN |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Urbán Ágota |
Visy Anna |
TDK-00557 |
Almatörköly hozzáadásával készített vegán kekszek előállítása és vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Pesti Zsófia Klaudia |
Dr. Szabó-Nótin Beatrix |
TDK-00558 |
D-vitamin és a HHP technológia együttes alkalmazásának hatása szárazáru mikrobiológiai és beltartalmi jellemzőire |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Virágh Márta |
Vargáné Dr. Tóth Adrienn |
TDK-00559 |
Pfu-Sso7d polimeráz termelése és tisztítása |
Biomérnök | Szinger Dávid |
Dr. Bujna Erika Nagy István |
TDK-00560 |
Friss marhahátszín nagy hidrosztatikus, fehérjéinek és egyéb paramétereinek vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Pető Réka |
Dr. Csehi Barbara |
TDK-00561 |
Tojáslevek egyes tulajdonságainak, valamint fehérjéinek oldhatósági vizsgálata a nagy hidrosztatikus nyomáskezelés függvényében |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Bohár Dorina |
Dr. Csehi Barbara |
TDK-00562 |
Különböző élesztőtörzsek folsav anyagcseréjének vizsgálata |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Tölgyesi Edit |
Dr. Kun-Farkas Gabriella Koren Dániel |
TDK-00563 |
Komposzt teák hatása kertészeti növényekre |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Fodor Emese |
Dr. Pomázi Andrea Dr Kocsis Tamás |
TDK-00564 |
Probiotikus Lactobacillus törzsek extracelluláris ß-galaktozidáz enzim termelésének vizsgálata |
Biomérnök | Nagy Enikő |
Dr. Bujna Erika Bujna Erika |
TDK-00565 |
Probiotkumok mikrokapszulázása emulziós technológiával és életképességük vizsgálata élelmiszermátrixokban |
Biomérnök | Anna Bodnár |
Dr. Bujna Erika Ta Phuong Linh |
TDK-00566 |
Probiotikus Lactobacillus törzsek hidrogén-peroxid szintézisének tanulmányozása |
Biomérnök | Urbán Imola |
Rezessyné dr. Szabó Judit Kilin Ákos |
TDK-00567 |
A tej nagy hidrosztatikus nyomáskezelése, alvadási tulajdonságainak és fehérjéinek vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Karácsondi Márta |
Dr. Csehi Barbara |
TDK-00569 |
Probiotikus Lactobacillus törzsek biogén amin termelésének tanulmányozása |
Biomérnök | Pinczés Gyöngyi |
Rezessyné dr. Szabó Judit Szécsi Anett |
TDK-00570 |
Az A-vitamin és a nagy hidrosztatikus nyomású technológia hatásainak vizsgálata szárazáru egyes tulajdonságaira |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Józsa Kata Erika |
Vargáné Dr. Tóth Adrienn |
TDK-00571 |
Homoktövis törköly redukáló hatású vegyületekre kifejtett hatásának vizsgálata gyümölcsvelőben tárolási kísérlet során |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Németh Anna Melissa |
Pálócziné Furulyás Diana |
TDK-00572 |
Cink- és polifenolpótlásra fejlesztett takarmánykiegészítő alapanyagául szolgáló kétféle élesztő analitikai vizsgálata |
Biomérnök | Abonyi Bonita |
Jókainé dr. Szatura Zsuzsa Üveges Márta |
TDK-00573 |
Homoktövis törköly extraktummal dúsított almalé tárolási kísérlete |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Dobó Viktória |
Pálócziné Furulyás Diana |
TDK-00574 |
Tojásrántotta fejlesztése a modern fogyasztói elvárások alapján |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Matkovits Anna |
Vargáné Dr. Tóth Adrienn |
TDK-00575 |
Tápközeg optimálás probiotikus Lactobacillus törzsek intracelluláris β-galaktozidáz termelésére |
Biomérnök | Tóth Barnabás |
Dr. Bujna Erika Dr. Nguyen Duc Quang |
TDK-00576 |
Élesztő törzsek alkalmazhatóságának vizsgálata papír-alapú szubsztrátumok biotisztításához |
Biomérnök | Erdélyi Adrienn Bettina |
Farkas Csilla |
TDK-00577 |
Paradicsomsűrítmények hamisításának kimutatása közeli infravörös spektroszkópiával és elektronikus nyelvvel |
Műszaki, informatikai és méréstechnikai | Vitális Flóra |
Dr. Kovács Zoltán Gillay Zoltán |
TDK-00578 |
Multikomponenses GC-MS mérési módszer kidolgozása növényvédő szerek meghatározására növényi eredetű mintákból |
Biomérnök | Lengyel Laura |
Dr. Üveges Márta Muránszky Géza |
TDK-00579 |
Ultrahangos mérési módszer alkalmazhatósága tej oltós alvadásának vizsgálatához |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Varsányi Kinga |
Pásztorné dr. Huszár Klára Kertész István |
TDK-00581 |
Mono- és dichacharidok szelektív fermentációja Lactobacillus acidophilus N2 törzzsel, nagy tisztaságú galakto-oligoszacharidok előállítása céljából |
Biomérnök | Zsenyei Patrik |
Pázmándi Melinda |
TDK-00582 |
PLC-vel irányított klímadoboz tervezése, megépítése és szabályozása széleskörű felhasználásra |
Műszaki, informatikai és méréstechnikai | Tóth Olivér |
Dr. Kovács Zoltán Kertész István Nagy Dávid |
TDK-00584 |
Fonalasgombák L-aszparagináz enzimtermélésének vizsgálata |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Lajtos Domonkos |
Dr. Bujna Erika Dr. Nguyen Duc Quang |