TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023




 
 

regisztrált dolgozatok 


    Találatok száma: 40    megjelenítve: 1 - 40

azonosító

cím

szekcó

szerzõ(k)

konzules(ek)
 
TDK-00542 Kereskedelmi élesztőtörzsek populáció dinamikájának vizsgálata  Biomérnök Gajnut Fatime
 
Dr. Pomázi Andrea
 
TDK-00543 Feketebodza tejsav- és színanyagtartalmának alakulása a szüreti szezonban  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Palágyi Zsuzsanna
 
Dr. Máté Mónika Zsuzsanna
 
TDK-00544 Omega-3 zsírsavban gazdag növényi olajkeverékek oxidációs stabilitásának optimalizálása  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Zay Katalin
 
Dr. Somogyi László
 
TDK-00545 Különböző kapszulázási technikák alkalmazása Bifidobacterium lactis Bb-12 sejtek rögzítésére  Biomérnök Ecsedy Anna Lilla
 
Dr. Bujna Erika
Ta Phuong Linh
 
TDK-00546 Szemmozgás és multialternatív élelmiszer-választás közötti összefüggések vizsgálata  Műszaki, informatikai és méréstechnikai Székely Richárd
 
Dr. Gere Attila
 
TDK-00547 Pálinka fahordós érlelése során kialakuló alkotók analitikai vizsgálata modellrendszerben  Biomérnök Kovács Ádám
 
Dr. Abrankó László
Dr. Kun Szilárd
 
TDK-00548 Brettanomyces és Torulaspora élesztők killer aktivitásának feltérképezése  Élelmiszertechnológia és műveletek Boros Anikó
 
Dr. Kun-Farkas Gabriella
 
TDK-00549 Cukorcsökkentés lehetőségei őszibarack- és meggynektárok esetében  Élelmiszertechnológia és műveletek Lévai Linda
 
Friedrich-Ivanics Judit
 
TDK-00550 Tisztítószerek antimikrobás hatékonyságának vizsgálata  Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság Bajcsi Bettina
 
Dr. Kiskó Gabriella
Mohácsiné Dr. Farkas Csilla
 
TDK-00551 Probiotikus baktériumok mucin hasznosításának tanulmányozása  Biomérnök Nyerges Barbara
 
Rezessyné dr. Szabó Judit
Szécsi Anett
 
TDK-00552 Feketebodza törköly extraktummal dúsított almalé tárolása során vizsgált beltartalmi és mikrobiológiai változások vizsgálata  Élelmiszertechnológia és műveletek Grunda Mária
 
Pálócziné Furulyás Diana
 
TDK-00553 Oolong teával dúsított étcsokoládé elkészítése, antioxidáns tartalmának vizsgálata és fogyasztói megítélése  Élelmiszertechnológia és műveletek Lippai Laura
 
Dr. Somogyi László
 
TDK-00554 Mikrobuborékoltatással intenzifikált ultrahangos pácolás hatása bőrös karaj minőségi jellemzőire  Élelmiszertechnológia és műveletek Mihàly Klaudia
 
Visy Anna
 
TDK-00555 Tömeg-, térfogat- és felületváltozás nyomonkövetése sertéskaraj kíméletes hőkezelése során  Élelmiszertechnológia és műveletek Erdélyi Eszter Gyöngyvér
 
Dr. Kenesei György
 
TDK-00556 ULTRAHANGOS PÁCOLÁSSAL KÉSZÜLT SONKA TECHNOFUNKCIÓS TULAJDONSÁGAINAK VÁLTOZÁSA AZ ÉRLELÉS SORÁN  Élelmiszertechnológia és műveletek Urbán Ágota
 
Visy Anna
 
TDK-00557 Almatörköly hozzáadásával készített vegán kekszek előállítása és vizsgálata  Élelmiszertechnológia és műveletek Pesti Zsófia Klaudia
 
Dr. Szabó-Nótin Beatrix
 
TDK-00558 D-vitamin és a HHP technológia együttes alkalmazásának hatása szárazáru mikrobiológiai és beltartalmi jellemzőire  Élelmiszertechnológia és műveletek Virágh Márta
 
Vargáné Dr. Tóth Adrienn
 
TDK-00559 Pfu-Sso7d polimeráz termelése és tisztítása  Biomérnök Szinger Dávid
 
Dr. Bujna Erika
Nagy István
 
TDK-00560 Friss marhahátszín nagy hidrosztatikus, fehérjéinek és egyéb paramétereinek vizsgálata  Élelmiszertechnológia és műveletek Pető Réka
 
Dr. Csehi Barbara
 
TDK-00561 Tojáslevek egyes tulajdonságainak, valamint fehérjéinek oldhatósági vizsgálata a nagy hidrosztatikus nyomáskezelés függvényében  Élelmiszertechnológia és műveletek Bohár Dorina
 
Dr. Csehi Barbara
 
TDK-00562 Különböző élesztőtörzsek folsav anyagcseréjének vizsgálata  Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság Tölgyesi Edit
 
Dr. Kun-Farkas Gabriella
Koren Dániel
 
TDK-00563 Komposzt teák hatása kertészeti növényekre  Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság Fodor Emese
 
Dr. Pomázi Andrea
Dr Kocsis Tamás
 
TDK-00564 Probiotikus Lactobacillus törzsek extracelluláris ß-galaktozidáz enzim termelésének vizsgálata  Biomérnök Nagy Enikő
 
Dr. Bujna Erika
Bujna Erika
 
TDK-00565 Probiotkumok mikrokapszulázása emulziós technológiával és életképességük vizsgálata élelmiszermátrixokban  Biomérnök Anna Bodnár
 
Dr. Bujna Erika
Ta Phuong Linh
 
TDK-00566 Probiotikus Lactobacillus törzsek hidrogén-peroxid szintézisének tanulmányozása  Biomérnök Urbán Imola
 
Rezessyné dr. Szabó Judit
Kilin Ákos
 
TDK-00567 A tej nagy hidrosztatikus nyomáskezelése, alvadási tulajdonságainak és fehérjéinek vizsgálata  Élelmiszertechnológia és műveletek Karácsondi Márta
 
Dr. Csehi Barbara
 
TDK-00569 Probiotikus Lactobacillus törzsek biogén amin termelésének tanulmányozása  Biomérnök Pinczés Gyöngyi
 
Rezessyné dr. Szabó Judit
Szécsi Anett
 
TDK-00570 Az A-vitamin és a nagy hidrosztatikus nyomású technológia hatásainak vizsgálata szárazáru egyes tulajdonságaira  Élelmiszertechnológia és műveletek Józsa Kata Erika
 
Vargáné Dr. Tóth Adrienn
 
TDK-00571 Homoktövis törköly redukáló hatású vegyületekre kifejtett hatásának vizsgálata gyümölcsvelőben tárolási kísérlet során  Élelmiszertechnológia és műveletek Németh Anna Melissa
 
Pálócziné Furulyás Diana
 
TDK-00572 Cink- és polifenolpótlásra fejlesztett takarmánykiegészítő alapanyagául szolgáló kétféle élesztő analitikai vizsgálata  Biomérnök Abonyi Bonita
 
Jókainé dr. Szatura Zsuzsa
Üveges Márta
 
TDK-00573 Homoktövis törköly extraktummal dúsított almalé tárolási kísérlete  Élelmiszertechnológia és műveletek Dobó Viktória
 
Pálócziné Furulyás Diana
 
TDK-00574 Tojásrántotta fejlesztése a modern fogyasztói elvárások alapján  Élelmiszertechnológia és műveletek Matkovits Anna
 
Vargáné Dr. Tóth Adrienn
 
TDK-00575 Tápközeg optimálás probiotikus Lactobacillus törzsek intracelluláris β-galaktozidáz termelésére  Biomérnök Tóth Barnabás
 
Dr. Bujna Erika
Dr. Nguyen Duc Quang
 
TDK-00576 Élesztő törzsek alkalmazhatóságának vizsgálata papír-alapú szubsztrátumok biotisztításához  Biomérnök Erdélyi Adrienn Bettina
 
Farkas Csilla
 
TDK-00577 Paradicsomsűrítmények hamisításának kimutatása közeli infravörös spektroszkópiával és elektronikus nyelvvel  Műszaki, informatikai és méréstechnikai Vitális Flóra
 
Dr. Kovács Zoltán
Gillay Zoltán
 
TDK-00578 Multikomponenses GC-MS mérési módszer kidolgozása növényvédő szerek meghatározására növényi eredetű mintákból  Biomérnök Lengyel Laura
 
Dr. Üveges Márta
Muránszky Géza
 
TDK-00579 Ultrahangos mérési módszer alkalmazhatósága tej oltós alvadásának vizsgálatához  Élelmiszertechnológia és műveletek Varsányi Kinga
 
Pásztorné dr. Huszár Klára
Kertész István
 
TDK-00581 Mono- és dichacharidok szelektív fermentációja Lactobacillus acidophilus N2 törzzsel, nagy tisztaságú galakto-oligoszacharidok előállítása céljából  Biomérnök Zsenyei Patrik
 
Pázmándi Melinda
 
TDK-00582 PLC-vel irányított klímadoboz tervezése, megépítése és szabályozása széleskörű felhasználásra  Műszaki, informatikai és méréstechnikai Tóth Olivér
 
Dr. Kovács Zoltán
Kertész István
Nagy Dávid
 
TDK-00584 Fonalasgombák L-aszparagináz enzimtermélésének vizsgálata  Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság Lajtos Domonkos
 
Dr. Bujna Erika
Dr. Nguyen Duc Quang
 
    Találatok száma: 40    megjelenítve: 1 - 40