azonosító |
cím |
szekcó |
szerzõ(k) |
konzules(ek) |
|
|
|
|
|
TDK-00496 |
Főtt tojás felhasználásával készült snack fejlesztése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Pesti Zsófia Klaudia |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla |
TDK-00498 |
Magas fehérjetartalmú rovarpép hozzáadásával készült húspogácsa hűtőtárolása |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Molnár Evelin |
Pintér Richárd Kenesei György |
TDK-00499 |
Tavak szennyezettségének összehasonlítása halak húsának elektronikus orr vizsgálatával |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Czompó Norbert |
Dr. Dalmadi István Jónás Gábor |
TDK-00500 |
Zsírszövetek zsírsavösszetételének meghatározása gázkromatográfiával |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Vagyon Boglárka Ilona |
Simonné Dr. Sarkadi Livia Muránszky Géza |
TDK-00501 |
Hidegen sajtolt növényi olajok antimikrobás és antioxidáns hatásának vizsgálata |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Zakariás Fanni |
Dr. Kiskó Gabriella Stefanovitsné Dr. Bányai Éva |
TDK-00502 |
Az előhütött pizzák tárolhatóságának vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Szatmári Richárd |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla |
TDK-00503 |
Kápia típusú étkezési paprikafajta postharvest eltarthatóságának növelése minőségváltozásának nyomon követése roncsolásmentes módszerekkel |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Polgári Petra |
Dr. Zsom Tamás |
TDK-00504 |
Különböző cukorösszetételű jégkrémek tárolás alatt bekövetkező változásainak nyomon követése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Csenki Eszter Zita |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla Taczmanné dr.Brückner Andrea |
TDK-00505 |
A magyar élelmiszerfogyasztás területi mintázatainak elemzése adatbányászati eszközök alkalmazásával |
Élelmiszeripari gazdaságtan | Tuza Kristóf |
Dr. Lakner Zoltán |
TDK-00506 |
FT-NIR mérési technika alkalmazása tartós sütőipari snack termékek egyszerű- és összes szénhidráttartalmának és energiatartalmának meghatározása |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Kurucz Ilona Katalin |
Dr. Fodor Marietta Benes Eszter Luca |
TDK-00507 |
Yarrowia élesztőgomba lipáz termelésének fokozása |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Sipiczki Gizella |
Dr. Bujna Erika Nagy Edina Szandra |
TDK-00508 |
A nyerstejtől a házijoghurtig. Mikrobiológiai és korszerű noninvazív analitikai módszerek alkalmazása a minőségellenőrzésben |
Biomérnök | Zakariás Rebeka |
Dr. Fodor Marietta Dr. Kiskó Gabriella |
TDK-00509 |
Termesztett gombafajok néhány beltartalmi paraméterének vizsgálata és összehasonlítása klasszikus és Fourier-transzformációs közeli infravörös technikával |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Berecz Blanka |
Dr. Fodor Marietta Mikola Erika |
TDK-00510 |
Különböző szerkezetű prebiotikumok hasznosíthatóságának vizsgálata probiotikus Lactobacillus törzsekkel |
Biomérnök | Varga Helga |
Dr. Bujna Erika Nguyen Duc Quang |
TDK-00511 |
Probiotikus ananászlé előállítása és a probiotikumok életképességének vizsgálata |
Biomérnök | Fekete Noémi Erika |
Dr. Bujna Erika Nguyen Duc Quang |
TDK-00512 |
A szelídgesztenye-liszt fizikai tulajdonságainak és különböző élelmiszeripari termékekben való felhasználásának vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Szücs Fanni |
Dr. Somogyi László |
TDK-00513 |
Kendermag őrleménnyel dúsított, rizsliszt bázisú száraztészta minták antioxidáns kapacitásának növelése, az optimális konyhatechnológiai feldolgozás kiválasztása mellett |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Czinege Sára Ilona |
dr. Szedljak Ildikó Judit |
TDK-00514 |
Kísérletek Yarrowia élesztőgomba lipáz enzimet kódoló génjének a kimutatására |
Biomérnök | Dajkó Nóra |
Dr. Nagy Edina Szandra |
TDK-00515 |
Nem-Saccharomyces élesztők nitrogén hasznosításának hatása sör ízhibát okozó vegyületek képződésére |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Boros Anikó |
Dr. Kun-Farkas Gabriella |
TDK-00516 |
Mikotoxinok HPLC-MS analitikai meghatározásához mintatisztítási módszerek vizsgálata |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Csuka Noémi |
Varga Emese |
TDK-00517 |
HPLC-MS/MS módszer validálása mikotoxinok meghatározásához |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Lackner Brigitta |
Varga Emese |
TDK-00518 |
Gyors és környezetbarát analitikai módszer kidolgozása snack termékek nyersfehérje és sótartalmának meghatározására |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Gál Enikő |
Dr. Fodor Marietta Benes Eszter Luca |
TDK-00519 |
Norovírusok kimutatása real-time RT-PCR technikával |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Szűcs Kata Dorina |
Dr. Kovács Monika Szántó-Egész Réka |
TDK-00520 |
Citrusaroma kifejlesztése kávétermékekben - A citrusaroma kifejlődését befolyásoló tényezők tanulmányozása |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Borbála Prohászka |
Dr. Somogyi László |
TDK-00521 |
Emelt antioxidáns tartalmú töltelékek fejlesztése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Áj Erika |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla |
TDK-00522 |
Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása a trappista sajt érésére |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Gál János |
Pásztorné dr. Huszár Klára Csehi Barbara |
TDK-00523 |
Frukto-oligoszacharidok gyártásközi ellenőrzését támogató UV-Vis spektroszkópiai gyors módszer mikrobiológiai kontamináció kimutatására |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Barabás Csenge |
Erdős Balázs Kovács Zoltán |
TDK-00524 |
LC-MS/MS módszer fejlesztése három peszticid hatóanyag (ciprodinil, fludioxonil, fluopiram) meghatározására almában |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Majercsik Nándor |
Marczika Andrásné dr. Sörös Csilla |
TDK-00525 |
Hús alapú expedíciós készételek technológiai vonatkozásainak és minőségi paramétereinek vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Kiss Attila |
Dr. Kenesei György |
TDK-00526 |
Reológiai mérési módszer fejlesztése élesztős tésztára |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Csordás Julianna |
Badakné Dr. Kerti Katalin |
TDK-00527 |
Nioszóma alapú kapszulázási technika fejlesztése és vizsgálata probiotikum rögzítésére |
Biomérnök | Krizsán Dániel |
Dr. Bujna Erika Ta Phuong Linh Kun Szilárd |
TDK-00528 |
Adjuvánsok hatásának vizsgálata a kaptán bomlási kinetikájára HPLC-QTRAP-MS módszerrel |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Rádli Nikolett |
Marczika Andrásné dr. Sörös Csilla |
TDK-00529 |
Frukto-oligoszacharidok enzimes szintézise membránreaktorral |
Biomérnök | Valkó Petra Varga Eszter |
Dr. Kovács Zoltán |
TDK-00530 |
Fagylaltok antioxidáns tartalmának növelési lehetőségei |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Bányász Bernadett |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla |
TDK-00531 |
Aszúszemekről izolált Botrytis cinerea molekuláris jellemzése |
Biomérnök | Takács Dorottya Veronika |
Dr. Pomázi Andrea Hegyi-Kaló Júlia |
TDK-00533 |
Természetes édesítőszerek hatása a lágyfagylaltokra |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Klesitz Virginia |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla |
TDK-00534 |
A bioetanol piac rendszerdinamikai irodalmának elemzése - PRISMA rendszervizsgálati elemzés |
Élelmiszeripari gazdaságtan | Krisán Eszter |
Dr. Lakner Zoltán |
TDK-00535 |
Rovarőrleménnyel dúsított élelmiszerek fogyasztói elfogadásának vizsgálata |
Élelmiszeripari gazdaságtan | Diófási Dóra |
Dr. Gere Attila Biró Barbara |
TDK-00536 |
Probiotikus Lactobacillus törzsek bakteriocin termelésének és indukálhatóságának vizsgálata |
Biomérnök | Csató Barbara Zita |
Dr. Nguyen Duc Quang Bujna Erika |
TDK-00538 |
A kávé őrlési módjának hatása az őrlemény egyes fizikai tulajdonságaira |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Kovács Anikó |
Dr. Somogyi László |
TDK-00539 |
Galakto-oligoszacharid szintézis prediktív modellezése kemometriai módszerekkel |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Pozsonyi Béla Kemény Bálint |
Dr. Kovács Zoltán Erdős Balázs |
TDK-00540 |
Tyúktojásos és fürjtojásos száraztészták vizsgálata FT-NIR és hiperspektrális spektroszkópiával |
Biomérnök | Szlobodnyik Laura |
Dr. Fodor Marietta |