TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023




 
 

regisztrált dolgozatok 


    Találatok száma: 42    megjelenítve: 1 - 42

azonosító

cím

szekcó

szerzõ(k)

konzules(ek)
 
TDK-00496 Főtt tojás felhasználásával készült snack fejlesztése  Élelmiszertechnológia és műveletek Pesti Zsófia Klaudia
 
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla
 
TDK-00498 Magas fehérjetartalmú rovarpép hozzáadásával készült húspogácsa hűtőtárolása  Élelmiszertechnológia és műveletek Molnár Evelin
 
Pintér Richárd
Kenesei György
 
TDK-00499 Tavak szennyezettségének összehasonlítása halak húsának elektronikus orr vizsgálatával  Élelmiszertechnológia és műveletek Czompó Norbert
 
Dr. Dalmadi István
Jónás Gábor
 
TDK-00500 Zsírszövetek zsírsavösszetételének meghatározása gázkromatográfiával  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Vagyon Boglárka Ilona
 
Simonné Dr. Sarkadi Livia
Muránszky Géza
 
TDK-00501 Hidegen sajtolt növényi olajok antimikrobás és antioxidáns hatásának vizsgálata  Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság Zakariás Fanni
 
Dr. Kiskó Gabriella
Stefanovitsné Dr. Bányai Éva
 
TDK-00502 Az előhütött pizzák tárolhatóságának vizsgálata  Élelmiszertechnológia és műveletek Szatmári Richárd
 
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla
 
TDK-00503 Kápia típusú étkezési paprikafajta postharvest eltarthatóságának növelése minőségváltozásának nyomon követése roncsolásmentes módszerekkel  Élelmiszertechnológia és műveletek Polgári Petra
 
Dr. Zsom Tamás
 
TDK-00504 Különböző cukorösszetételű jégkrémek tárolás alatt bekövetkező változásainak nyomon követése  Élelmiszertechnológia és műveletek Csenki Eszter Zita
 
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla
Taczmanné dr.Brückner Andrea
 
TDK-00505 A magyar élelmiszerfogyasztás területi mintázatainak elemzése adatbányászati eszközök alkalmazásával  Élelmiszeripari gazdaságtan Tuza Kristóf
 
Dr. Lakner Zoltán
 
TDK-00506 FT-NIR mérési technika alkalmazása tartós sütőipari snack termékek egyszerű- és összes szénhidráttartalmának és energiatartalmának meghatározása  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Kurucz Ilona Katalin
 
Dr. Fodor Marietta
Benes Eszter Luca
 
TDK-00507 Yarrowia élesztőgomba lipáz termelésének fokozása  Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság Sipiczki Gizella
 
Dr. Bujna Erika
Nagy Edina Szandra
 
TDK-00508 A nyerstejtől a házijoghurtig. Mikrobiológiai és korszerű noninvazív analitikai módszerek alkalmazása a minőségellenőrzésben  Biomérnök Zakariás Rebeka
 
Dr. Fodor Marietta
Dr. Kiskó Gabriella
 
TDK-00509 Termesztett gombafajok néhány beltartalmi paraméterének vizsgálata és összehasonlítása klasszikus és Fourier-transzformációs közeli infravörös technikával  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Berecz Blanka
 
Dr. Fodor Marietta
Mikola Erika
 
TDK-00510 Különböző szerkezetű prebiotikumok hasznosíthatóságának vizsgálata probiotikus Lactobacillus törzsekkel  Biomérnök Varga Helga
 
Dr. Bujna Erika
Nguyen Duc Quang
 
TDK-00511 Probiotikus ananászlé előállítása és a probiotikumok életképességének vizsgálata  Biomérnök Fekete Noémi Erika
 
Dr. Bujna Erika
Nguyen Duc Quang
 
TDK-00512 A szelídgesztenye-liszt fizikai tulajdonságainak és különböző élelmiszeripari termékekben való felhasználásának vizsgálata  Élelmiszertechnológia és műveletek Szücs Fanni
 
Dr. Somogyi László
 
TDK-00513 Kendermag őrleménnyel dúsított, rizsliszt bázisú száraztészta minták antioxidáns kapacitásának növelése, az optimális konyhatechnológiai feldolgozás kiválasztása mellett  Élelmiszertechnológia és műveletek Czinege Sára Ilona
 
dr. Szedljak Ildikó Judit
 
TDK-00514 Kísérletek Yarrowia élesztőgomba lipáz enzimet kódoló génjének a kimutatására  Biomérnök Dajkó Nóra
 
Dr. Nagy Edina Szandra
 
TDK-00515 Nem-Saccharomyces élesztők nitrogén hasznosításának hatása sör ízhibát okozó vegyületek képződésére  Élelmiszertechnológia és műveletek Boros Anikó
 
Dr. Kun-Farkas Gabriella
 
TDK-00516 Mikotoxinok HPLC-MS analitikai meghatározásához mintatisztítási módszerek vizsgálata  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Csuka Noémi
 
Varga Emese
 
TDK-00517 HPLC-MS/MS módszer validálása mikotoxinok meghatározásához  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Lackner Brigitta
 
Varga Emese
 
TDK-00518 Gyors és környezetbarát analitikai módszer kidolgozása snack termékek nyersfehérje és sótartalmának meghatározására  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Gál Enikő
 
Dr. Fodor Marietta
Benes Eszter Luca
 
TDK-00519 Norovírusok kimutatása real-time RT-PCR technikával  Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság Szűcs Kata Dorina
 
Dr. Kovács Monika
Szántó-Egész Réka
 
TDK-00520 Citrusaroma kifejlesztése kávétermékekben - A citrusaroma kifejlődését befolyásoló tényezők tanulmányozása  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Borbála Prohászka
 
Dr. Somogyi László
 
TDK-00521 Emelt antioxidáns tartalmú töltelékek fejlesztése  Élelmiszertechnológia és műveletek Áj Erika
 
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla
 
TDK-00522 Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása a trappista sajt érésére  Élelmiszertechnológia és műveletek Gál János
 
Pásztorné dr. Huszár Klára
Csehi Barbara
 
TDK-00523 Frukto-oligoszacharidok gyártásközi ellenőrzését támogató UV-Vis spektroszkópiai gyors módszer mikrobiológiai kontamináció kimutatására  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Barabás Csenge
 
Erdős Balázs
Kovács Zoltán
 
TDK-00524 LC-MS/MS módszer fejlesztése három peszticid hatóanyag (ciprodinil, fludioxonil, fluopiram) meghatározására almában  Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság Majercsik Nándor
 
Marczika Andrásné dr. Sörös Csilla
 
TDK-00525 Hús alapú expedíciós készételek technológiai vonatkozásainak és minőségi paramétereinek vizsgálata  Élelmiszertechnológia és műveletek Kiss Attila
 
Dr. Kenesei György
 
TDK-00526 Reológiai mérési módszer fejlesztése élesztős tésztára  Élelmiszertechnológia és műveletek Csordás Julianna
 
Badakné Dr. Kerti Katalin
 
TDK-00527 Nioszóma alapú kapszulázási technika fejlesztése és vizsgálata probiotikum rögzítésére  Biomérnök Krizsán Dániel
 
Dr. Bujna Erika
Ta Phuong Linh
Kun Szilárd
 
TDK-00528 Adjuvánsok hatásának vizsgálata a kaptán bomlási kinetikájára HPLC-QTRAP-MS módszerrel  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Rádli Nikolett
 
Marczika Andrásné dr. Sörös Csilla
 
TDK-00529 Frukto-oligoszacharidok enzimes szintézise membránreaktorral  Biomérnök Valkó Petra
Varga Eszter
 
Dr. Kovács Zoltán
 
TDK-00530 Fagylaltok antioxidáns tartalmának növelési lehetőségei  Élelmiszertechnológia és műveletek Bányász Bernadett
 
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla
 
TDK-00531 Aszúszemekről izolált Botrytis cinerea molekuláris jellemzése  Biomérnök Takács Dorottya Veronika
 
Dr. Pomázi Andrea
Hegyi-Kaló Júlia
 
TDK-00533 Természetes édesítőszerek hatása a lágyfagylaltokra  Élelmiszertechnológia és műveletek Klesitz Virginia
 
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla
 
TDK-00534 A bioetanol piac rendszerdinamikai irodalmának elemzése - PRISMA rendszervizsgálati elemzés  Élelmiszeripari gazdaságtan Krisán Eszter
 
Dr. Lakner Zoltán
 
TDK-00535 Rovarőrleménnyel dúsított élelmiszerek fogyasztói elfogadásának vizsgálata  Élelmiszeripari gazdaságtan Diófási Dóra
 
Dr. Gere Attila
Biró Barbara
 
TDK-00536 Probiotikus Lactobacillus törzsek bakteriocin termelésének és indukálhatóságának vizsgálata  Biomérnök Csató Barbara Zita
 
Dr. Nguyen Duc Quang
Bujna Erika
 
TDK-00538 A kávé őrlési módjának hatása az őrlemény egyes fizikai tulajdonságaira  Élelmiszertechnológia és műveletek Kovács Anikó
 
Dr. Somogyi László
 
TDK-00539 Galakto-oligoszacharid szintézis prediktív modellezése kemometriai módszerekkel  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Pozsonyi Béla
Kemény Bálint
 
Dr. Kovács Zoltán
Erdős Balázs
 
TDK-00540 Tyúktojásos és fürjtojásos száraztészták vizsgálata FT-NIR és hiperspektrális spektroszkópiával  Biomérnök Szlobodnyik Laura
 
Dr. Fodor Marietta
 
    Találatok száma: 42    megjelenítve: 1 - 42