TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023




 
 

regisztrált dolgozatok 


    Találatok száma: 36    megjelenítve: 1 - 36

azonosító

cím

szekcó

szerzõ(k)

konzules(ek)
 
TDK-00403 Ivójoghurtok fejlesztése XOS felhasználásával  Élelmiszertechnológia és műveletek Banka Zsófia
 
Dr. Juhász Réka
 
TDK-00404 Természetes összetevőkből készült ízesített jégkása termékfejlesztése  Élelmiszertechnológia és műveletek Simon Natália
 
Pásztorné dr. Huszár Klára
Kaszab Tímea
Gere Attila
 
TDK-00405 Magolajok dezodorálása során keletkező 3-MCPD- és glicidol-észterek vizsgálata  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Bognár Erzsébet
 
Dr. Somogyi László
 
TDK-00406 A kávézacc beltartalmi vizsgálata hasznosítási lehetőségek céljából  Biomérnök Kárpáti Zsóka
 
Dr. Fodor Marietta
Dr. Gere Attila
 
TDK-00407 Bakteriocin termelés indukálhatóságának vizsgálata Lactobacillus törzseknél  Biomérnök Mátyás Lilla Márta
 
Dr. Bujna Erika
Dr. Nguyen Duc Quang
 
TDK-00408 Tojásfehérje alapú "puding" enzimkezelési paramétereinek optimalizálása  Élelmiszertechnológia és műveletek Sárközy Szilvia
 
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla
Csehi Barbara
 
TDK-00409 Frukto-oligoszacharid termelés nyomonkövetése neurális hálózathoz kötött spektroszkópiás módszerrel  Műszaki, informatikai és méréstechnikai Erdős Balázs
 
Dr. Kovács Zoltán
 
TDK-00410 Lactobacillus eredetű β-galaktozidázok előállítása és transzgalaktozil aktivitásuk tanulmányozása  Biomérnök Krokker Lilla
 
Dr. Styevkó Gabriella
Dr. Bujna Erika
 
TDK-00411 Különböző eredetű nyers tejek összehasonlító vizsgálata Fourier transzformációs közeli infravörös spektroszkópiai módszerrel  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Knyazoviczki Barbara
 
Dr. Fodor Marietta
 
TDK-00412 Melaszból történő etanol fermentáció nyomon követése közeli infravörös spektroszkópiával  Biomérnök Mészáros Lilla Alexandra
 
Dr. Fodor Marietta
Kovács Mónika
 
TDK-00413 Aszútörköly extrakciója és analitikai vizsgálata  Élelmiszertechnológia és műveletek Dusza Eszter
 
Dr. Bánvölgyi Szilvia
 
TDK-00414 Almalevek beltartalmi paramétereinek és tárolás során bekövetkező romlási folyamatának nyomonkövetése FT-NIR technikával  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Hartai-Nagy Eszter Dóra
 
Dr. Fodor Marietta
Kiskó Gabriella
 
TDK-00415 Pulzáló elektromos térerő hatásának vizsgálata fekete bodzalé esetében  Élelmiszertechnológia és műveletek Nagy Eszter
 
Dr. Szalóki-Dorkó Lilla
 
TDK-00416 Különböző szárítási módok hatása eltérő céklafajták beltartalmi paramétereire  Élelmiszertechnológia és műveletek Vidák Klaudia
 
Dr. Székely Dóra
 
TDK-00417 Összefüggés keresése Yarrowia lipolytica törzsek dsRNS-e és Listeria ellenes gátló hatása között  Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság Lipusz Renáta
 
Dr. Kovács Monika
Belák Ágnes
 
TDK-00418 A burgonyafeldolgozás során keletkező szennyvíz tisztítása mikroszűréssel  Biomérnök Iványi Barbara
 
Dr. Bánvölgyi Szilvia
 
TDK-00419 Prebiotikus szénhidrátok hatása Lactobacillus casei 01 törzs életképességére  Biomérnök Polgárdi Bettina
 
Dr. Bujna Erika
Nguyen Duc Quang
 
TDK-00420 5Na- és 12Na-fitátok biokonverziója különböző ipari fitázkészítményekkel  Biomérnök Pomozi Fatime
 
Dr. Bujna Erika
Dr. Nguyen Duc Quang
 
TDK-00421 Celluláz enzimtermelés optimalizálása Trichoderma harzianum gombatörzsekkel  Biomérnök Wilhelm Bálint
 
Dr. Pomázi Andrea
Dr. Pomázi Andrea
 
TDK-00422 Különböző probiotikum eredetű enzimpreparátumok összehasonlítása szacharóz alapú oligoszacharid szintézis szempontjából  Biomérnök Huszti Katalin
 
Dr. Nguyen Duc Quang
Styevkó Gabriella
 
TDK-00423 Bioetanol előállítása folytonos fermentációval, tejsavó szubsztrátumból  Biomérnök Schubert Bianka
 
Farkas Csilla
Nguyen Duc Quang,
 
TDK-00424 Szemes, őrölt és főzött kávé vizsgálata klasszikus módszerrel és FT-NIR eljárással  Biomérnök Jesztl Brigitta
 
Dr. Fodor Marietta
Dr. Gere Attila
 
TDK-00425 Rögzített sejtes bioanódos mikrobiális energiacella teljesítményének vizsgálata  Biomérnök Németh Krisztina
 
Dr. Nagy Edina Szandra
 
TDK-00426 Exogén riboflavin hatása a Shewanella törzsek szaporodására és néhány elektroaktív komponens termelésére  Biomérnök Györfi Emese
 
Dr. Nagy Edina Szandra
 
TDK-00427 Néhány élesztőgomba β-galaktozidáz termelésének vizsgálata és az előállított enzim jellemzése  Biomérnök Németh Imre
 
Dr. Nagy Edina Szandra
Nguyen Duc Quang
 
TDK-00428 Pseudomonas törzsek extracelluláris proteáz és sziderofór termelésének meghatározása  Biomérnök Pintér Valentina
 
Dr. Belák Ágnes
Belák Ágnes
 
TDK-00429 Mézek földrajzi és növényi eredetvizsgálata elektronikus nyelv alkalmazásával  Élelmiszertechnológia és műveletek Koncz Fanni Adrienn
 
Dr. Kovács Zoltán
 
TDK-00430 Különböző fitázkészítmények részleges tisztítása és biokonverziós profilok vizsgálata  Biomérnök Vámos Vanda
 
Dr. Bujna Erika
 
TDK-00431 Kombinált tartósító eljárásokkal kezelt szamócapürék színváltozásának vizsgálata  Élelmiszertechnológia és műveletek Leopold Andrea
Zakariás Fanni
 
Dr. Dalmadi István
Salamon Bertold
Kiskó Gabriella
 
TDK-00433 Joghurtból és táplálék-kiegészítőből izolált probiotikus baktériumok antagonista hatása Listeria innocua ellen  Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság Nagy Dániel
 
Dr. Belák Ágnes
Deák Bernadett
 
TDK-00434 Házi joghurt fermentáció nyomon követése Fourier-transzformációs közeli infravörös spektroszkópiával  Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás Bűdi Dávid
 
Dr. Fodor Marietta
Kiskó Gabriella
 
TDK-00435 A Badacsonyi borvidékről származó, spontán erjedéssel készült bormintákból izolált autochton Saccharomyces cerevisiae törzsek jellemzése, és borászati alkalmazhatóságuk vizsgálata  Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság Hild Anna
 
Dr. Pomázi Andrea
Dr. Farkas Tibor
Dr. Olasz Ferenc
 
TDK-00436 Búzakorpa biológiai feltárása vegyes penészgomba kultúrák alkalmazásával  Biomérnök Kolpaszky Dániel
 
Farkas Csilla
 
TDK-00437 Roncsolás-mentes keménységmérési módszerek összehasonlítása  Élelmiszertechnológia és műveletek Nagy Dávid
 
Zsomné dr. Muha Viktória
Felföldi József
 
TDK-00438 Bifidobacterium lactis Bb-12 törzs eredetű oligoszacharidok előállítása és hasznosíthatóságának vizsgálata  Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság Orbán Petra Anita
 
Dr. Bujna Erika
Dr. Styevkó Gabriella
Dr. Nguyen Duc Quang
 
TDK-00439 Gyümölcslé keverékek vegyes kultúrás fermentációja probiotikus baktériumokkal  Biomérnök Székvári Kinga
 
Dr. Bujna Erika
 
    Találatok száma: 36    megjelenítve: 1 - 36