azonosító |
cím |
szekcó |
szerzõ(k) |
konzules(ek) |
|
|
|
|
|
TDK-00328 |
Gyümölcsjelleg nyomon követése feketeribizliből készült termékek illékony frakciójának vizsgálatával |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Kasza Mónika |
Dr. Csóka Mariann |
TDK-00329 |
Galakto-oligoszacharidok enzimes szintézisének nyomon követése UV spektrofotometriás módszerrel |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Koncz Sára Bernadett |
Dr. Kovács Zoltán Dr. Firtha Ferenc |
TDK-00330 |
Egyszerű kérdésre összetett válasz: Citrom felületi fungicid szennyezésének csökkentése különböző mosási eljárásokkal |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Korpics Evelin |
Dr. Dernovics Mihály Vass Andrea |
TDK-00331 |
Tejsavó zsírtalanításának intenzifikálása mikroszűrés alkalmazásával |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Galkó Ádám |
Dr. Koris András |
TDK-00332 |
Derítőszerek hatásának vizsgálata fekete bodzalé minőségi paramétereire |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Nagy Eszter |
Dr. Szalóki-Dorkó Lilla |
TDK-00333 |
Állománykialakítók hatása sütésálló gyümölcstermékek állomány jellemzőire |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Horváth Szófia Alexandra |
Dr. Szabó-Nótin Beatrix |
TDK-00334 |
DNS marker fejlesztése gímszarvas populációgenetikai vizsgálatokhoz |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Kálmán Zsófia |
Dr. Nguyen Duc Quang Dr. Stéger Viktor |
TDK-00335 |
Kakaóporok illékony komponenseinek GC-MS vizsgálata a zsírtartalom függvényében |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Herczeg Eszter |
Dr. Csóka Mariann |
TDK-00336 |
Szilvafajták aromatulajdonságainak összehasonlítása gázkromatográfiás mérésekkel |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Kalina Dóra Erika |
Dr. Csóka Mariann |
TDK-00338 |
Frissen préselt narancslé eltarthatóságának növelése HHP-technológia alkalmazásával |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Tóth Adrienn |
Dr. Friedrich László |
TDK-00339 |
Különböző kereskedelemben kapható élesztőkészítmények hatása a meggypálinka minőségére |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Szabó Bernadett |
Dr. Nguyen Duc Quang Kovács Attila Panyik Gáborné dr. |
TDK-00340 |
Sertés virsli nagy hidrosztatikus nyomású kezelése és vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Molnár Valéria Mária |
Dr. Friedrich László Dr. Kiskó Gabriella |
TDK-00341 |
Módszerfejlesztés savanyított tejtermékek beltartalmi értékeinek minőségellenőrzésére FT-NIR(T) módszerrel |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Kolimár Ditta |
Dr. Fodor Marietta Rácz Anita |
TDK-00342 |
Pénz a szemetesben - Az élelmiszerhulladékok keletkezésével és megelőzésével kapcsolatos tapasztalatok primer kutatás alapján |
Élelmiszeripari gazdaságtan | Szakos Dávid |
Dr. Kasza Gyula Bódi Barbara |
TDK-00343 |
Eltérő fagytűrésű árpa-, búza- és rozs genotípusok szabad aminosav és biogén amin tartalmának összehasonlítása a hidegedzés során |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Végh Nóra |
Simonné Dr. Sarkadi Livia Kocsy Gábor |
TDK-00344 |
Bifidobaktériumok poliszacharid bontó enzimeinek vizsgálata |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Ecsedi Judit |
Dr. Bujna Erika Styevkó Gabriella |
TDK-00345 |
Bifidobaktériumok alfa-glükozidáz enzim termelésének vizsgálata |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Orbán Petra Anita |
Dr. Styevkó Gabriella Bujna Erika |
TDK-00346 |
Pectinex ultra enzimkészítmény rögzítése és rögzített ß-galaktozidáz vizsgálata |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Ta Phuong Linh |
Dr. Nguyen Duc Quang Styevkó Gabriella Nguyen Duc Vuong |
TDK-00347 |
Birsfajták néhány biológiailag aktív komponensének összehasonlító vizsgálata |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Viczencz Boglárka |
Dr. Máté Mónika Zsuzsanna Stefanovitsné dr. Bányai Éva |
TDK-00348 |
Enzimkezelések hatásának vizsgálata feketebodza színezék tartalmára |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Zöldy András Benedek |
Dr. Máté Mónika Zsuzsanna Szalóki-Dorkó Lilla Abrankó László |
TDK-00349 |
Kevert kultúra hatása a tejsavó etanolos erjesztésére |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Csernyák Ferenc |
Dr. Nguyen Duc Quang Farkas Csilla Rezessyné Szabó Judit |