azonosító |
cím |
szekcó |
szerzõ(k) |
konzules(ek) |
|
|
|
|
|
TDK-00256 |
Rátáplálásos technika alkalmazása az inulin alapú etanol előállításában |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Dénes Kálmán |
Dr. Nguyen Duc Quang |
TDK-00257 |
Különböző termőhelyről származó Kadarka borok illó komponenseinek vizsgálata GC-MS módszerrel |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Palotai Tímea |
Dr. Korány Kornél Csóka Mariann |
TDK-00258 |
Fűszeres, mascarpone krémsajttal töltött tejcsokoládé desszert termékfejlesztése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Fehér Annamária Furulyás Diána |
Dr. Somogyi László |
TDK-00260 |
Botritizálódási folyamatok vizsgálata az Egri borvidéken |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Kaló Júlia |
Dr. Pomázi Andrea Dr. Váczy Kálmán Zoltán |
TDK-00262 |
Pirospaprika, az ismeretlen hungarikum |
Élelmiszeripari gazdaságtan | Szakos Dávid |
Dr. Kasza Gyula |
TDK-00263 |
Gluténmentes száraztészták vízolható antioxidáns kapacitásának emelése tökmagliszt felhasználásával |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Tóth Marcell |
dr. Szedljak Ildikó Judit Szántainé Dr. Kőhegyi Katalin |
TDK-00265 |
Csomagolás és innováció - esettanulmány az instant levesek magyarországi piacán |
Élelmiszeripari gazdaságtan | Bojti Zsuzsanna |
Dr. Lakner Zoltán Monspartné dr. Sényi Judit |
TDK-00266 |
Elektronikus nyelv alkalmazása különböző borvidékekről származó borok összehasonlítására |
Műszaki, informatikai és méréstechnikai | Soós János |
Dr. Fekete András Kovács Zoltán |
TDK-00267 |
Nagy hidrosztatikus nyomással kezelt szamócalé antocianin tartalom változásának vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Salamon Bertold |
Dr. Dalmadi István |
TDK-00268 |
Vörösbor sűrítmények tárolásának vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Verasztó Balázs |
Dr. Bánvölgyi Szilvia |
TDK-00269 |
Pectinex ultra enzimkészítmény transzglikozil aktivitásának vizsgálata |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Styevkó Csilla |
Dr. Nguyen Duc Quang Styevkó Gabriella |
TDK-00270 |
Vegyes kultúrák alkalmazhatóságának tanulmányozása különleges sörök előállítása céljából |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Joó Áron |
Dr. Kun Szilárd |
TDK-00271 |
A magyar élelmiszergazdaság társadalmi-gazdasági környezete és a versenyképességére ható makrotényezők a nemzetközi összehasonlítások tükrében |
Élelmiszeripari gazdaságtan | Selyem Réka |
Dr. Lakner Zoltán |
TDK-00272 |
Biotechnológiai innovációk a társadalom tükrében |
Élelmiszeripari gazdaságtan | Bodolai Katalin Csilla |
Dr. Lakner Zoltán Kasza Gyula |
TDK-00273 |
Friss húsok eltarthatóságának növelése nagy hidrosztatikai nyomás alkalmazásával |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Somorai Lilla |
Dr. Friedrich László |
TDK-00274 |
Tyúktojás minőségvizsgálata akusztikus módszerrel |
Műszaki, informatikai és méréstechnikai | Balog Krisztina |
Zsomné dr. Muha Viktória Felföldi József |
TDK-00275 |
Nagy hidrosztatikai nyomású tartósítási eljárás hatása húskészítmény-modellanyag jellemzőire |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Ámon Balázs |
Dr. Friedrich László |
TDK-00276 |
Egy gyakran használt peszticid, a fenhexamid hatásának vizsgálata probiotikus Lactobacillus törzsekre |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Békefi Eszter |
Dr. Dernovics Mihály Bujna Erika |
TDK-00277 |
Besugárzott élelmiszerek tárolás alatti változásainak vizsgálata |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Deák Bernadett |
Nyirő-Fekete Brigitta Mohácsiné Dr. Farkas Csilla |
TDK-00278 |
Sajtok fagyasztása különböző módszerekkel |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Nagy Dorka |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla Pásztorné Huszár Klára |
TDK-00279 |
Keserű íz elemzése elektronikus nyelvvel kávékon és modelloldatokon |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Kozits Szabina |
Dr. Fekete András Kovács Zoltán |
TDK-00280 |
Íz szenzorok hőmérséklet függésének vizsgálata és korrekciója |
Műszaki, informatikai és méréstechnikai | Nagy Ádám György |
Dr. Fekete András Szöllősi Dániel |
TDK-00281 |
Pácolt hústermékek sótartalmának mérése impedanciaméréssel |
Műszaki, informatikai és méréstechnikai | Kaltenecker Péter |
Dr. Vozáry Eszter Friedrich László |
TDK-00283 |
Hagyományos és bio málnalé szűrhetőségének összehasonlítása |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Kovács Alexandra |
Békássyné Dr. Molnár Erika Molnár Zsuzsanna |
TDK-00284 |
Pervaporáció alkalmazása ananász aromakomponensek dúsítására |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Poráczki Anna |
Dr. Márki Edit Hornyákné Holczman Ágnes Nikolett |
TDK-00285 |
Membrántechnikai alkalmazás első lépése tejsavó újrahasznosítására |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Kohány Zsuzsanna |
Dr. Bánvölgyi Szilvia Dr. Fogarassy Eszter |
TDK-00286 |
α-galaktozidáz enzim termelés fokozása galaktomannán szubsztrátumon |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Györki Darinka |
Rezessyné dr. Szabó Judit |
TDK-00287 |
Szójatej bifidobaktériumokkal történő fermentálhatóságának vizsgálata |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Deli Viktória |
Rezessyné dr. Szabó Judit Adányiné Dr. Kisbocskói Nóra |