azonosító |
cím |
szekcó |
szerzõ(k) |
konzules(ek) |
|
|
|
|
|
TDK-00010 |
Vörösborok színanyagainak változása hordós és acéltartályos érlelés során |
Alkalmazott biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Polgár Edit |
Kállay Miklós Leskó Annamária |
TDK-00188 |
Cirokból kiinduló malátázási és cefrézési technológiák kidolgozása gluténmentes sör előállításához |
Alkalmazott biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Albert Krisztina |
Kiss Zsuzsanna |
TDK-00189 |
Élelmiszer romlási folyamatokból izolált Candida zeylanoides törzsek lipáz termelése |
Alkalmazott biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Bajcsi Nikolett |
Maráz Anna Vladimir Mrša Belák Ágnes Renata Teparić |
TDK-00190 |
Probiotikus készítmény előállítására szánt bifidobaktériumok antibiotikum érzékenységének vizsgálata |
Alkalmazott biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Berkics Adrienn |
Bruno Biavati Diana Di Gioia Cecilia Santini |
TDK-00191 |
Száraztészták koleszterintartalmának meghatározása |
Élelmiszerkémia és táplálkozástudomány | Egressy-Molnár Orsolya |
Jókainé Dr. Szatura Zsuzsanna |
TDK-00192 |
Hőmérséklet hatása modell oldatok és almalevek elektronikus nyelvvel mért eredményeire |
Élelmiszertechnológia és műszaki | Szöllősi Dániel |
Fekete András Kovács Zoltán |
TDK-00193 |
Kézműves vörösborok vizsgálata az Egri Borvidéken, analitikai és érzékszervi mérések alapján |
Alkalmazott biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Kaló Júlia |
Kállay Miklós Nyitrainé Sárdy Diána |
TDK-00194 |
Bifidobacterium lactis eredetű α-galaktozidáz enzimpreparátumok előállítása és rögzítése |
Alkalmazott biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Németh Anikó |
Rezessyné Dr. Szabó Judit |
TDK-00195 |
Tartósítószerek hatása a tojásfehérje-lé hőérzékenységére |
Élelmiszerkémia és táplálkozástudomány | Drobecz Árpád |
Friedrich László Németh Csaba |
TDK-00196 |
Penicillium expansum és Botrytis cinerea okozta gyümölcsromlás előrejelzésének lehetőségei illékony komponenseik meghatározásával |
Élelmiszerkémia és táplálkozástudomány | Ender Ágnes |
Pomázi Andrea Sági-Kiss Virág |
TDK-00197 |
Multirezisztens alma fajtajelöltek szárításra való alkalmasságának vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műszaki | Fekete Henrietta |
Nótin Beatrix Stégerné Máté Mónika |
TDK-00198 |
Finomseprőn tartás hatása Chardonnay borok biogénamin-összetételére |
Alkalmazott biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Jobbágy Katalin |
Nyitrainé Sárdy Diána |
TDK-00199 |
Feldolgozási technológia hatása a tojásfehérje-termékekre |
Élelmiszertechnológia és műszaki | Kónya Annamária |
Németh Csaba |
TDK-00200 |
Sajtok zsír-és fehérjetartalmának meghatározása FT-NIR spektroszkópiával |
Élelmiszerkémia és táplálkozástudomány | Lénárt József |
Dernovics Mihály Fodor Marietta |
TDK-00201 |
Édes- és savanyú tejsavó besűrítése és ásványianyag-tartalmának csökkentése nanoszűréssel |
Élelmiszertechnológia és műszaki | Matics Anita |
Román András Vatai Gyula |
TDK-00202 |
Püré alapú gyümölcstermékek kialakítása 3-6 éves korosztály számára |
Élelmiszerkémia és táplálkozástudomány | Ménesi Lilla Magdolna |
Nótin Beatrix Barta József |
TDK-00203 |
Multispektrális módszer fejlesztése vákuumcsomagolt marhahátszín vizsgálatára |
Élelmiszerkémia és táplálkozástudomány | Millner Márk |
Firtha Ferenc Friedrich László |
TDK-00204 |
Különböző kajszifajták antioxidánshatásáért felelős molekulák feltérképezése |
Élelmiszerkémia és táplálkozástudomány | Nagy Ádám |
Abrankó László Hegedűs Attila |
TDK-00205 |
Vagdalthús konzervek minőségi problémáinak vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műszaki | Nagy Marietta |
Juhász Réka |
TDK-00206 |
Tojásfehérje lében kíméletes hőntartás során bekövetkező változások vizsgálata NIR és DSC módszerrel |
Élelmiszerkémia és táplálkozástudomány | Pataki Ádám Gábor |
Friedrich László Németh Csaba |
TDK-00207 |
Tojásfehérje habok stabilitásának növelése |
Élelmiszertechnológia és műszaki | Radványi Dalma |
Juhász Réka |
TDK-00208 |
A szőlőbor és különböző gyümölcsborok illatkapcsolatának GC-MS vizsgálata |
Élelmiszerkémia és táplálkozástudomány | Szabados Dorina Fekete Dóra |
Korány Kornél Csóka Mariann |
TDK-00209 |
Vajkrémek vizsgálata különböző állománymérési módszerekkel |
Élelmiszertechnológia és műszaki | Szekrényes Anikó |
Juhász Réka Zeke Ildikó |
TDK-00210 |
A bepárlás hatása a meggyfajták antioxidáns hatású vegyületeinek alakulására |
Élelmiszerkémia és táplálkozástudomány | Werli Adrienn |
Stégerné Máté Mónika |
TDK-00211 |
Hagyományos és multirezisztens almafajtákból készült pürék vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műszaki | Wittner Ágnes |
Nótin Beatrix Barta József |
TDK-00212 |
Szín szerint válogató modell gépsor automatizálása |
Élelmiszertechnológia és műszaki | Dénes Lajos Dénes |
Fekete András Gillay Zoltán |
TDK-00213 |
Tej és tejszín homogénezése hagyományos és szűkítőbetétes technikával |
Élelmiszertechnológia és műszaki | Hajdu Zita Emília |
Sebastian Karasch Ulrich Kulozik Koncz Kálmánné |
TDK-00214 |
Linom olajjal (omega-3 zsírsavval) dúsított vajkészítmények előállíthatóságának lehetősége |
Élelmiszerkémia és táplálkozástudomány | Simon Zsolt András |
Koncz Kálmánné Pásztorné Huszár Klára |
TDK-00215 |
Joghurtok kísérleti előállítása növényi fehérjék segítségével és táplálkozás-élettani értékének növelése természetes rostanyagokkal |
Alkalmazott biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Kozits Szabina |
Koncz Kálmánné |