azonosító |
cím |
szekcó |
szerzõ(k) |
konzules(ek) |
|
|
|
|
|
TDK-00482 |
Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12 alpha-glukozidáz termelésének vizsgálata |
Biomérnök | Bankó Petra |
Dr. Bujna Erika Dr. Nguyen Duc Quang |
TDK-00477 |
Hideg seprő eltávolítása komlózott sörléből membránszűréssel |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Bertok Richard |
Dr. Márki Edit Varga Áron |
TDK-00455 |
Minősítési rendszer kidolgozásának lehetősége különleges élesztők söripari felhasználására |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Boros Anikó |
Dr. Kun-Farkas Gabriella |
TDK-00471 |
Ultrahang és HHP kezelés idejének hatása tojáslevek egyes tulajdonságaira |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Csáti Rebeka |
Vargáné Dr. Tóth Adrienn Németh Csaba |
TDK-00479 |
Tojáspite termékfejlesztése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Csonka Judit |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla |
TDK-00474 |
Hungaro® durumrozs sütőipari felhasználhatóságának vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Csordás Julianna |
Kóczánné dr. Manninger Kata Badakné dr. Kerti Katalin |
TDK-00458 |
Gyors módszerek alkalmazhatósága mézek minimális hőkezelésének detektálására |
Műszaki, informatikai és méréstechnikai | Bodor Zsanett |
Dr. Kovács Zoltán Benedek Csilla |
TDK-00461 |
Golden Delicious alma roncsolásmentes érésmenet vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Ember Lilla |
Dr. Zsom Tamás Dr. Zsomné dr. Muha Viktória |
TDK-00462 |
Brettanomyces fajok felhasználása söripari szempontból |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Gábor Eszter Ágnes |
Dr. Kun-Farkas Gabriella |
TDK-00465 |
Omlett alapanyag fogyaszthatósági idejének meghosszabbítása hagyományos és innovatív módszerekkel |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Hidas Karina Ilona |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla |
TDK-00463 |
Alternatív fehérje forrású bonbon komplex termékfejlesztése |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Jékli Boglárka |
Vass Andrea Sipos László |
TDK-00478 |
Endogén Gyógyszer Transzporterek Expressziós Változásai MDCKII és Caco2 Kísérleti Sejtvonalakban |
Biomérnök | Kaári Dóra |
Dr. Kovács Monika Mártonné Tóth Beáta |
TDK-00484 |
Rögzített glükóz oxidáz előállítása és jellemzése |
Biomérnök | Késmárki Erik |
Rezessyné dr. Szabó Judit Dr. Nguyen Duc Quang |
TDK-00481 |
Természetes édesítőszerek hatása a fagylalt állománytulajdonságaira |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Klesitz Virginia |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla |
TDK-00459 |
Az adalékanyagok hatása a tejszínhab alapok felverhetőségére és stabilitására |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Kovács Adrien |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla |
TDK-00483 |
Mikroalga alapú biokatód kialakítása és vizsgálata |
Biomérnök | Kutasi Balázs |
Dr. Nguyen Duc Quang Dr. Nagy Edina Szandra Truong Hoang Duy |
TDK-00464 |
Probiotikus Lactobacillus törzsek szaporodási tulajdonságainak és néhány karbohidroláz enzim szintézisének tanulmányozása |
Biomérnök | Lakatos Alexandra |
Rezessyné dr. Szabó Judit Kilin Ákos |
TDK-00457 |
Modell kísérletek a lézernyomtatott papír tintatartalmának eltávolítására különböző kitozán alapú adszorbensek alkalmazásával |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Lesták Lea |
Farkas Csilla Dr. Nguyen Duc Quang |
TDK-00473 |
Tökmagból nyert termékek és azok élelmiszeripari felhasználása |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Magyarics Ágnes |
Kóczánné dr. Manninger Kata |
TDK-00469 |
A pálinka erős, és a márkái? - Pálinkamárkák egyes márkaérték összetevőinek vizsgálata |
Élelmiszeripari gazdaságtan | Nagy László Bendegúz |
Dr. Temesi Ágoston |
TDK-00472 |
Hozzáadott cukor mennyiségének csökkentése málnaszörpben |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Palágyi Zsuzsanna |
Dr. Juhász Réka Penksza Péter |
TDK-00476 |
Mézek szabad -és kötött aminosav tartalmának vizsgálata |
Biomérnök | Papp Orsolya |
Dr. Márki Edit |
TDK-00454 |
Áfonyából készült termékek illékony frakciójának vizsgálata GC-MS módszerrel |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Pfaff Nóra |
Dr. Csóka Mariann |
TDK-00456 |
Keményítőszörpök tulajdonságainak változása keverés hatására |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Székely Richárd |
Dr. Soós Anita Somogyi László |
TDK-00466 |
Mézek antibakteriális hatása antioxidáns kapacitásuk és beltartalmi jellemzőik tükrében |
Biomérnök | Szűcs Kata Dorina |
Dr. Kovács Monika Stefanovitsné Dr. Bányai Éva |
TDK-00475 |
Kereskedelmi élesztőkészítmények hatásának vizsgálata alma- és meggyalapú párlatok készítésében |
Biomérnök | Varjú Réka |
Dr. Nguyen Duc Quang Pham Minh Tuan |
TDK-00460 |
Különböző céklafajták beltartalmi paramétereinek változása vákuum- és mikrohullámú-vákuumszárítás hatására |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Vidák Klaudia |
Dr. Székely Dóra |
TDK-00480 |
Kombinált tartósító eljárások hatása szamócapüré minőségére |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Zakariás Fanni |
Dr. Dalmadi István Kiskó Gabriella |
TDK-00468 |
Adjuváns hatásának vizsgálata lambda-cihalotrin tartamhatására cseresznyében HPLC-QTRAP-MS módszerrel |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Zsombok Katalin |
Marczika Andrásné dr. Sörös Csilla Dr. Szabó Árpád |