azonosító |
cím |
szekcó |
szerzõ(k) |
konzules(ek) |
|
|
|
|
|
TDK-00420 |
5Na- és 12Na-fitátok biokonverziója különböző ipari fitázkészítményekkel |
Biomérnök | Pomozi Fatime |
Dr. Bujna Erika Dr. Nguyen Duc Quang |
TDK-00435 |
A Badacsonyi borvidékről származó, spontán erjedéssel készült bormintákból izolált autochton Saccharomyces cerevisiae törzsek jellemzése, és borászati alkalmazhatóságuk vizsgálata |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Hild Anna |
Dr. Pomázi Andrea Dr. Farkas Tibor Dr. Olasz Ferenc |
TDK-00418 |
A burgonyafeldolgozás során keletkező szennyvíz tisztítása mikroszűréssel |
Biomérnök | Iványi Barbara |
Dr. Bánvölgyi Szilvia |
TDK-00406 |
A kávézacc beltartalmi vizsgálata hasznosítási lehetőségek céljából |
Biomérnök | Kárpáti Zsóka |
Dr. Fodor Marietta Dr. Gere Attila |
TDK-00414 |
Almalevek beltartalmi paramétereinek és tárolás során bekövetkező romlási folyamatának nyomonkövetése FT-NIR technikával |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Hartai-Nagy Eszter Dóra |
Dr. Fodor Marietta Kiskó Gabriella |
TDK-00413 |
Aszútörköly extrakciója és analitikai vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Dusza Eszter |
Dr. Bánvölgyi Szilvia |
TDK-00407 |
Bakteriocin termelés indukálhatóságának vizsgálata Lactobacillus törzseknél |
Biomérnök | Mátyás Lilla Márta |
Dr. Bujna Erika Dr. Nguyen Duc Quang |
TDK-00438 |
Bifidobacterium lactis Bb-12 törzs eredetű oligoszacharidok előállítása és hasznosíthatóságának vizsgálata |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Orbán Petra Anita |
Dr. Bujna Erika Dr. Styevkó Gabriella Dr. Nguyen Duc Quang |
TDK-00423 |
Bioetanol előállítása folytonos fermentációval, tejsavó szubsztrátumból |
Biomérnök | Schubert Bianka |
Farkas Csilla Nguyen Duc Quang, |
TDK-00436 |
Búzakorpa biológiai feltárása vegyes penészgomba kultúrák alkalmazásával |
Biomérnök | Kolpaszky Dániel |
Farkas Csilla |
TDK-00421 |
Celluláz enzimtermelés optimalizálása Trichoderma harzianum gombatörzsekkel |
Biomérnök | Wilhelm Bálint |
Dr. Pomázi Andrea Dr. Pomázi Andrea |
TDK-00426 |
Exogén riboflavin hatása a Shewanella törzsek szaporodására és néhány elektroaktív komponens termelésére |
Biomérnök | Györfi Emese |
Dr. Nagy Edina Szandra |
TDK-00409 |
Frukto-oligoszacharid termelés nyomonkövetése neurális hálózathoz kötött spektroszkópiás módszerrel |
Műszaki, informatikai és méréstechnikai | Erdős Balázs |
Dr. Kovács Zoltán |
TDK-00439 |
Gyümölcslé keverékek vegyes kultúrás fermentációja probiotikus baktériumokkal |
Biomérnök | Székvári Kinga |
Dr. Bujna Erika |
TDK-00434 |
Házi joghurt fermentáció nyomon követése Fourier-transzformációs közeli infravörös spektroszkópiával |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Bűdi Dávid |
Dr. Fodor Marietta Kiskó Gabriella |
TDK-00403 |
Ivójoghurtok fejlesztése XOS felhasználásával |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Banka Zsófia |
Dr. Juhász Réka |
TDK-00433 |
Joghurtból és táplálék-kiegészítőből izolált probiotikus baktériumok antagonista hatása Listeria innocua ellen |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Nagy Dániel |
Dr. Belák Ágnes Deák Bernadett |
TDK-00431 |
Kombinált tartósító eljárásokkal kezelt szamócapürék színváltozásának vizsgálata |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Leopold Andrea Zakariás Fanni |
Dr. Dalmadi István Salamon Bertold Kiskó Gabriella |
TDK-00411 |
Különböző eredetű nyers tejek összehasonlító vizsgálata Fourier transzformációs közeli infravörös spektroszkópiai módszerrel |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Knyazoviczki Barbara |
Dr. Fodor Marietta |
TDK-00430 |
Különböző fitázkészítmények részleges tisztítása és biokonverziós profilok vizsgálata |
Biomérnök | Vámos Vanda |
Dr. Bujna Erika |
TDK-00422 |
Különböző probiotikum eredetű enzimpreparátumok összehasonlítása szacharóz alapú oligoszacharid szintézis szempontjából |
Biomérnök | Huszti Katalin |
Dr. Nguyen Duc Quang Styevkó Gabriella |
TDK-00416 |
Különböző szárítási módok hatása eltérő céklafajták beltartalmi paramétereire |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Vidák Klaudia |
Dr. Székely Dóra |
TDK-00410 |
Lactobacillus eredetű β-galaktozidázok előállítása és transzgalaktozil aktivitásuk tanulmányozása |
Biomérnök | Krokker Lilla |
Dr. Styevkó Gabriella Dr. Bujna Erika |
TDK-00405 |
Magolajok dezodorálása során keletkező 3-MCPD- és glicidol-észterek vizsgálata |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Bognár Erzsébet |
Dr. Somogyi László |
TDK-00412 |
Melaszból történő etanol fermentáció nyomon követése közeli infravörös spektroszkópiával |
Biomérnök | Mészáros Lilla Alexandra |
Dr. Fodor Marietta Kovács Mónika |
TDK-00429 |
Mézek földrajzi és növényi eredetvizsgálata elektronikus nyelv alkalmazásával |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Koncz Fanni Adrienn |
Dr. Kovács Zoltán |
TDK-00427 |
Néhány élesztőgomba β-galaktozidáz termelésének vizsgálata és az előállított enzim jellemzése |
Biomérnök | Németh Imre |
Dr. Nagy Edina Szandra Nguyen Duc Quang |
TDK-00417 |
Összefüggés keresése Yarrowia lipolytica törzsek dsRNS-e és Listeria ellenes gátló hatása között |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Lipusz Renáta |
Dr. Kovács Monika Belák Ágnes |
TDK-00419 |
Prebiotikus szénhidrátok hatása Lactobacillus casei 01 törzs életképességére |
Biomérnök | Polgárdi Bettina |
Dr. Bujna Erika Nguyen Duc Quang |
TDK-00428 |
Pseudomonas törzsek extracelluláris proteáz és sziderofór termelésének meghatározása |
Biomérnök | Pintér Valentina |
Dr. Belák Ágnes Belák Ágnes |
TDK-00415 |
Pulzáló elektromos térerő hatásának vizsgálata fekete bodzalé esetében |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Nagy Eszter |
Dr. Szalóki-Dorkó Lilla |
TDK-00437 |
Roncsolás-mentes keménységmérési módszerek összehasonlítása |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Nagy Dávid |
Zsomné dr. Muha Viktória Felföldi József |
TDK-00425 |
Rögzített sejtes bioanódos mikrobiális energiacella teljesítményének vizsgálata |
Biomérnök | Németh Krisztina |
Dr. Nagy Edina Szandra |
TDK-00424 |
Szemes, őrölt és főzött kávé vizsgálata klasszikus módszerrel és FT-NIR eljárással |
Biomérnök | Jesztl Brigitta |
Dr. Fodor Marietta Dr. Gere Attila |
TDK-00404 |
Természetes összetevőkből készült ízesített jégkása termékfejlesztése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Simon Natália |
Pásztorné dr. Huszár Klára Kaszab Tímea Gere Attila |
TDK-00408 |
Tojásfehérje alapú "puding" enzimkezelési paramétereinek optimalizálása |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Sárközy Szilvia |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla Csehi Barbara |