azonosító |
cím |
szekcó |
szerzõ(k) |
konzules(ek) |
|
|
|
|
|
TDK-00370 |
Oligoszacharid szintézis vizsgálata Bifidobacterium eredetű α-galaktozidázzal |
Biomérnök | Andrási Dániel |
Dr. Styevkó Gabriella Bujna Erika |
TDK-00372 |
Ipari fitázkészítmény biokonverziós profiljának vizsgálata |
Biomérnök | Bauer Zita |
Dr. Bujna Erika Dr. Nguyen Duc Quang |
TDK-00371 |
Vegyes kultúrák alkalmazhatósága a búzakorpa biológiai feltárásában |
Biomérnök | Bedő Soma |
Dr. Nguyen Duc Quang Rezessyné Dr. Szabó Judit Farkas Csilla |
TDK-00364 |
Kazein mikrokapszulák készítése és vizsgálata |
Biomérnök | Csupor Barbara |
Dr. Bujna Erika Dr. Keresztes Zsófia Dr. Szabó Tamás Orosz Eszter |
TDK-00354 |
Kisüzemi és kézműves sörök beltartalmi értékeinek vizsgálata |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Czura Bence |
Stefanovitsné dr. Bányai Éva Papp Nóra Hegyesné dr. Vecseri Beáta |
TDK-00363 |
A Szamos Marcipán Kft. új termékének vizsgálata- áthidalhatók a generációs különbségek? |
Élelmiszeripari gazdaságtan | Deák Nóra Anna |
Dr. Fehér Orsolya |
TDK-00376 |
Néhány gyümölcslé fermentálhatóságának vizsgálata probiotikus baktériumokkal |
Biomérnök | Farkas Nikoletta Annamária |
Dr. Bujna Erika Dr. Nguyen duc Quang |
TDK-00373 |
Növényi és mikrobiális fitáz enzimek jellemzése és katalitikus tulajdonságaik vizsgálata |
Biomérnök | Géczi László |
Dr. Bujna Erika Dr. Nguyen Duc Quang |
TDK-00379 |
Különböző Lactobacillus törzsek prebiotikum hasznosító képességének vizsgálata |
Biomérnök | |
Dr. Bujna Erika Dr. Nguyen Duc Quang |
TDK-00367 |
Tojásfehérje alapú puding jellegű termékek fejlesztése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Hufnágel Dóra |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla |
TDK-00380 |
Karvakrol és P-cimen illóolajok antimikrobás hatásának vizsgálata automata szaporodást detektáló műszerekkel |
Biomérnök | Jánosity Anna |
Dr. Kiskó Gabriella |
TDK-00359 |
Különböző tápközegre oltott Trichoderma aggressivum anyagcseretermékeinek meghatározása HS-SPME-GC-MS technikával |
Biomérnök | Juhász Loretta |
Jókainé dr. Szatura Zsuzsa Radványi Dalma |
TDK-00350 |
Fűszeres-mézes krémmel töltött desszert termékfejlesztése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Kalla Krisztina |
Dr. Soós Anita |
TDK-00362 |
A zabliszt piaci lehetőségei hazánkban és hatása a kakaós csiga élettani tulajdonságaira, mint funkcionális élelmiszer alapanyag |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Klein Dalma |
Kóczánné dr. Manninger Kata Dr. Temesi Ágoston |
TDK-00368 |
Hazai kereskedelmi forgalomban kapható sörök folsav-, polifenol-tartalmának, antioxidáns-aktivitásának és színkarakterisztikájának jellemzése |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Koren Dániel |
Dr. Kun-Farkas Gabriella Orbán Csaba |
TDK-00374 |
Oligoszacharid szintézis Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12 eredetű alfa-glükozidázzal |
Biomérnök | Laskawy Péter Ferenc |
Dr. Nguyen Duc Quang Styevkó Gabriella |
TDK-00375 |
ß-galaktozidáz enzim rögzítése mágneses hordozóra és biokonverziós tulajdonságainak vizsgálata laktulóz alapú oligoszacharidok szintézisére |
Biomérnök | Madaras-Koncz Erzsébet |
Dr. Nguyen Duc Quang Styevkó Gabriella Nguyen Duc Vuong |
TDK-00355 |
Hő és nagy hidrosztatikai nyomású kezelés hatása a tojásfehérje-lé mikrobiológiai stabilitására, minőségi és technofunkcionális paramétereire |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Miskolczi Anett Kovács Ingrid |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla Kiskó Gabriella |
TDK-00366 |
A sous-vide kezelés és a nagy hidrosztatikus nyomás alkalmazásának hatása sertéskaraj minőségére |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Nagy Alexandra |
Dr. Dalmadi István Dr. Kiskó Gabriella Kenesei György |
TDK-00361 |
Sajtérlelő fóliák érésgyorsító hatásának vizsgálata félkemény kecskesajt esetén |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Németh Ádám |
Darnay Lívia Monspartné dr. Sényi Judit Koncz Kálmánné dr. |
TDK-00369 |
Biszubsztrátum rendszerek hatása a Zymomonas mobilis etanol erjesztő képességére |
Biomérnök | Óvári Gergő |
Dr. Nguyen Duc Quang Rezessyné Dr. Szabó Judit Farkas Csilla |
TDK-00360 |
Fehérjementesített savó tejsavas fermentációjának vizsgálata |
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság | Pázmándi Melinda |
Dr. Maráz Anna Kovács Zoltán |
TDK-00365 |
Sárgadinnye (Cucumis melo L.) mosási technológiájának innovatív fejlesztése |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Szabó Gergő |
Dr. Hitka Géza |
TDK-00358 |
Ízesített kefirek termékfejlesztése Penalty Analysis segítségével |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Szabó Zsófia |
Pásztorné dr. Huszár Klára Gere Attila |
TDK-00357 |
Különböző típusú friss halak HHP kezelése az eltarthatóság céljából |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Szeredi Laura |
Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla |
TDK-00353 |
Természetes növényi polifenolok emésztőrendszeri metabolizmusának vizsgálata tömegspektrometriás módszerrel |
Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás | Till Nóra |
Dr. Papp Nóra Abrankó László |
TDK-00378 |
Marhahús érlelési technológiájának fejlesztése a nagy hidrosztatikus nyomáskezelés alkalmazásával |
Élelmiszertechnológia és műveletek | Tóth Dénes |
Dr. Csehi Barbara Friedrich László Ferenc |